Letak la blog anda kat sini..lalala

Siaran Langsung

Saturday, February 5, 2011

Tipu ..

Sebab tu laa .. mak aku dah ajar kecik-kecik lagi .. jangan menipu .. tak baik .. orang marah..Tuhan marah.. nanti menyesal..kawan lari ..


Betul.. aku kadang-kadang menipu.. aku cakap aku hensem..hahaha..kadang-kadang betul..demn..aku tipu itu..tipu ini..


Tapi .. dalam berkawan .. aku tak penah tipu segala ape yang ada pada aku .. zat aku ..usia aku..kebolehan aku..kemampuan aku.. dan aku tau..oang jugak tak suke bile ade orang menipu benda2 yang sama mcm aku tak suke..


Sebab tu .. dalam berkawan perlu ade kejujuran .. apetah lagi dalam bab becinta ..kalu mase becinta ko dah menipu .. dah kawen lagi la ranap ..


Bile kite bersungguh then pasangan plak menipu .. ape rase nyer ? ... die tak tau mcamner jantung aku mcam kene genggam ngan tangan gorilla bile aku kene saat mcm ni dulu .. sbb tu bila aku tibe-tibe buat keputusan bukan-bukan .. u have to think about the past .. fikirkan kesalahan lepas.. walaupun ko rase tak adil..tapi bagi aku adil .. sape suh menipu ? .. bkan sahaja aku tak suke..Allah pun tak suke ..


dan aku belajar dari kesilapan aku .. jangan terburu-buru .. bnyk-bnykan ibadat .. ~ kalu takde orang sayang..Allah masih sayangkan aku ..

5 comments:

yUmmy meDicinE said...

woihhh~
camtu...
aicece~

Aku said...

hahaha .. lempang kang..~

si kosong said...

wau...
jujurnya..so jgn menipu yg aku x kachak

beskot said...

ko mn penah menipu men..
ble ko ckp kedit ko abes..
mmg btol la tu.xde keraguaan lnsng..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

P.A.T.I