Letak la blog anda kat sini..lalala

Siaran Langsung

Tuesday, December 7, 2010

Mahu Keluar dari mimpi itu

Koang biase dengan istilah mimpi basah kan? tak penah ? umur ngko brape ? 10 tahun .!!! patut laaa.. dah2 g balek umah mengaji ...

Rase macam tipu jer kalu tak penah mimpi basah kalu yang laki akhil baligh nih ..


Tapi itu rasa yang datang time tu lain .. itu satisfaction .. hahaha .. kalu boley koang tanak kuar dalam mimpi tuh .. ehh ape dah bangang u all nih ..~


Itu gua tak kesah ..



Tapi "GUA MIMPI END OF THE DAY" ..... ~



yang gua leh cakap.. gua sempat kuar dari mimpi gua tuh .. ~ dan bile sedar wa rase air mata wa dah start nak mengalir .. wa hanya mampu diam dalam mimpi yang sangat ngeri .. ~



Nampak sangat wa belum bersedia.. huuuuu




Just dream



Ade sesape yang dah ready ker?
Aiyoooooo~!!



Menurut ahli-ahli ta'bir, mimpi ada tiga macam:

1. Peristiwa yang menggembirakan yang benar yang terjadi setelah bermimpi, dan ini tidak memerlukan penafsiran.

2. Mimpi yang batil atau permainan syaitan, iaitu mimpi yang tidak dapat diperincikan oleh orang yang bermimpi. Ertinya orang yang bermimpi itu tidak sanggup mengingat tertib atau jalan cerita mimpi itu. Mimpi seperti ini dianggap batil dan tidak mempunyai sebarang makna atau takwil.

3. Keinginan nafsu. Seperti kita ketahui nafsu ada tiga, iaitu nafsu mutmainnah, nafsu lawwamah dan nafsu ammarah. Mimpi seperti ini terjadi kerana pengaruh fikiran seseorang. Sesuatu yang dia lakukan atau dia khayalkan siang hari atau menjelang tidurnya selalu menjelma ketika tidurnya.

[copy dari iluvislam]

9 comments:

Eima Jer said...

awk...
tak clear la gune transparent punye theme ni..sakit mata sy nak membaca..
tukar pls memen...

Cliff Hanger said...

tapi menurut firasat aku laa kan...mmpi basah kadang2 juga dtg apabila ko mimpi sambil berendam dlm laut masin...sekian

told la hejauw said...

jenuh nk menyuluh ak bca..hahha..
mimpi basah..knpa ak xpenah?? ekeke

skid said...

aku malas nak bace sebab ko poyo ngan transparent background apejadah..sakit mate dol..

Yana Idris said...

asal tuka background??????
sakit mate la..aduih..

Aku said...

ok2 aku tukar...haip..!!

Yana Idris said...

xtuka lg pon?
hahahha

Yana Idris said...

tuka background yg bagusnye dr font colour..:D

Aku said...

dah tukar...adoi2..nak kene ikut citarasa pembaca...customer is always rite ..~ pheww

P.A.T.I